сряда, 12 януари 2011 г.

Документални сборници - “Българската екзархия”

В края на 2003 година Народна библиотека "Иван Вазов" Пловдив издаде сборник с документи от архивните си фондове “Българската екзархия”, посветен на 130-годишнината от учредяването на Българската екзархия и на 50-годишнината от възстановяването на Българската патриаршия

ст.н.с.д-р Радка Колева и Анна Аврамова. Българската Екзархия- Сборник с документи и материали от фондовете на НБИВ

В края на 2003 година Народна библиотека "Иван Вазов" Пловдив издаде сборник с документи от архивните си фондове “Българската екзархия”, посветен на 130-годишнината от учредяването на Българската екзархия и на 50-годишнината от възстановяването на Българската патриаршия.
Сборникът съдържа 262 документа, представени в хронологичен ред, обхващащи периода от 27 февруари 1870 г. до 22 юни 1915 г. Всеки документ е анотиран и снабден с пояснителни бележки за споменатите в него лица, събития, чужди или остарели думи. Справочният апарат е представен с два показалеца – именен и географски, с разгънато съдържание. Изданието е илюстрирано с портрети на дейци на Българската екзархия от специализирания фонд “Портрети и снимки” на Народната библиотека в Пловдив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар